Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Стивън Кинг с проект на книга за пандемията

Свят

Стивън Кинг с проект на книга за пандемията

Снимка:

Американският писател Стивън Кинг смята да напише книга, посветена на пандемията от коронавирус, сподели самият той в ефира на токшоуто The View с Упи Голдбърг.

„Искам да напиша книга, която непосредствено да разказва за коронавируса. Искам да взема събитията от 2020 г. и да видя, как ще изглеждат като романа. Това няма да бъде никак лесно“, призна Кинг. Той отбеляза, че пандемията е повлияла и върху написването на детективския роман „Били Съмърс“, издаден през август 2021 г. Според сюжета героите трябва да отидат на круиз, но през миналата година това е невъзможно заради ограничителните мерки. По тази причина писателят е пренесъл действието през 2019 г., за да изглежда историята правдоподобно.

Стивън Кинг е автор на над 50 романа, които са продадени в 350 милионен тираж по цял свят. Неговият първи роман „Кери“, излиза още през 70-те години, следва „Сияние“, който му носи световна слава. Романът е екранизиран през 1980 г. с участието на Джак Никълсън.

През 2003 г. писателят бе удостоен с медала на Националния книжен фонд за своя огромен принос в развитието на американската литература. През 2014 г. той бе награден и с Национален медал за постижения в изкуството.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още