Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Стрелба по колата на помощник на Зеленски, има ранен

Свят

Стрелба по колата на помощник на Зеленски, има ранен

Снимка:

Днес е била открита стрелба по кола, в която се е намирал главният помощник на украинския президент Владимир Зеленски, ранен е шофьор, съобщава украинската полиция, цитирана от "Ройтерс".

Повече от 10 куршума са уцелили колата край село Лесники до столицата Киев, се казва в съобщението на полицията.

Висш депутат коментира, че помощникът Сергей Шефир не е пострадал. Опитът за убийството на Шефир е опит за убийство на ключов член на екипа, коментира пред украинския вестник "Мисти" Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на държавния глава, съобщава ТАСС.

„Очевидно тази открита, умишлена и изключително брутална атака с автоматични оръжия не може да бъде квалифицирана по друг начин, освен опит за демонстративно убийство на ключов член на екипа", каза той.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) се присъедини към оперативните мерки по случая с атентата, коментира прессекретарят на службата Артем Дехтяренко.

„СБУ, заедно с Националната полиция и Министерството на държавната защита, изясняват всички обстоятелства по инцидента. Предприемат се необходимите следствени и оперативни мерки, служители по сигурността работят на място".

Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщи, че покушението е станало около 10 часа. Издирването на нападателите е в ход, извършва се полицейска спецоперация.

От своя страна генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова заяви, че по факта на инцидента е образувано производство с предварителна квалификация "опит за убийство на две или повече лица".  


Топ новини

виж още

Актуална тема