Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Стрелба в училище в руския град Казан взе жертви - повечето са деца

Свят

Стрелба в училище в руския град Казан взе жертви - повечето са деца

Стрелба в училище в руския град Казан взе жертви - повечето са деца - Tribune.bg
Снимка:

Арестуван е 19-годишен младеж, изясняват се мотивите

Деца и учител са жертвите на стрелбата в училище в руския град Казан. Броят на загиналите варираше, но по последни данни 7 деца са били убити, както и 1 учител.

Президентът на Татарстан Рустам Минниханов определи стрелбата като трагедия. По думите му жертвите са четири момчета и три момичета от осми клас. По-късно неговата пресслужба добави, че е бил убит и учител.

12 деца и четирима възрастни се лекуват в болница.

19-годишен младеж е задържан. По непотвърдена информация той се казва Илназ Галявиев.

Според източник сигнал от паник бутона в училището в Казан е пристигнал в 09:25, стрелбата е започнала в 09:20. По това време в училището е имало 714 деца и около 70 служители, от които 52 учители.

Един от стрелците в казанското училище е влязъл с автоматично оръжие през главния вход на сградата и веднага е открил огън, съобщи източник от Министерството на образованието.

На кадри се виждат деца, които скачат от прозорци или бягат през двора, за да се спасят. 

Над 20 екипа на Спешна помощ са се отправили към мястото на произшествието, съобщи здравното министерство на Татарстан.

В мрежата се появи видео от мястото на извънредна ситуация. Кадрите показват голяма тълпа хора пред учебното заведение, както и полицейски коли и линейки. Всички деца са били евакуирани и с тях работят психолози.

След стрелбата руският президент Владимир Путин разпореди преразглеждане на законодателството за контрол на оръжията, съобщи Кремъл.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков оповести, че Путин е наредил преразглеждане на това какви видове оръжия могат да попаднат в цивилни ръце.

Властите на Татарстан обявиха 12 май за ден на траур след стрелбата в училище в Казан, съобщи ръководителят на пресслужбата на президента на Татарстан. Във всички училища на този ден занятията ще бъдат отменени.

 


Топ новини виж още
Актуална тема