Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Расте броят на жертвите след стрелбата в Страсбург (ОБНОВЕНА)

Свят

Расте броят на жертвите след стрелбата в Страсбург (ОБНОВЕНА)

Расте броят на жертвите след стрелбата в Страсбург (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Тече разследване за терористична следа

Франция е окървавена! Неизвестен откри стрелба по Коледен базар в центъра на Страсбург и след това избяга. Двама души са убити, а поне 11 са ранени, съобщават френските медии. Сред пострадалите има и такива, които са в критично състояние.

Тече разследване терористична следа.

По-късно нападателят, който е само един, беше ранен при опит да избяга от полицията. Става въпрос за млад мъж, който е бил познат на властите като „риск за сигурността“.

Френският вътрешен министър призова гражданите да не излизат заради заплахата. Предупреждението все още не е свалено.

По молба на вътрешното министерство гражданите не разпространяват снимки от мястото на атаката, а вместо това публикуват снимки на котки – практика, която се наложи в случай на опасност през последните години.

Според очевидци са се чули изстрели и после хората са започнали да тичат. Всичко продължило около 10 минути.

Прекратена е сесията на Европейския парламент в града. Евродепутати остават затворени в сградата. Четирима български евродепутати са я напуснали преди блокадата. Българските представители не са пострадали и не са в опасност.

По данни на дежурния в Постоянното представителство на Република България към Съвета на Европа в Страсбург към момента няма данни за пострадали български граждани при стрелбата до коледния базар в града. Информацията обаче е оскъдна.

 Евродепутатът Николай Бареков съобщи, че е бил на мястото минути преди атаката.

„Кой да повярва!? Само минути след като бяхме тук в центъра на Страсбург на Коледния базар с колеги от Европарламента стана зловещ атентат! Десетки ранени след стрелба. Беше пълно с весели хора, деца, семейства, християни, празнуващи предколедните дни преди Рождество. Купих подаръци за децата, миришеше на канела, сладки и греяно вино и точно зад гърба ни става този ужас.... само минути след като се върнахме в сгадата на парламента. Засега един убит и няколко ранени! Разбирам, че е ранен колега евродепутат от Италия. Ужасяващо. Беше въпрос на време. Използват струпването на хора, на парламент, на най-светлия християнски празник...Нека горят в Ада! Съболезнования за жертвите, дано ранените се възстановят успешно. Точно зад гърба ми на селфито ми с елхата стана и атентата. Бяхме там часове и миг преди да се случи. Атентаторът е избягал. Мерките за сигурност бяха повърхностни. Слава Богу, поне превозни средства не допускаха. Сега всичко е блокирано. Европарламентът е затворен неясно докога. Хората са пленници вътре. Били са няколко атентатори и всички са избягали. Инструкциите са никой да не излиза оттам, където е в момента“, написа той.

Нападателят от Страсбург е ранен при опит да избяга от полицията


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети