Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Светът посрещна Новата 2021 година!

Свят

Светът посрещна Новата 2021 година!

Снимка:

Новата 2021 г. вече дойде на някои места на планетата. Първи я посрещнаха тихоокеански острови. Тържествата почити навсякъде са скромни заради пандемията.

2021 г. настъпи първо в Кирибати и Самоа - малки тихоокеански острови - в 10 ч. по Гринуич (12 ч. българско време) на 31 декември. За сметка на това необитаваните острови Хауланд и Бейкър, американски територии също в Пасифика, ще посрещнат 2021 г. с цели 26 часа по-късно.

Новата година настъпи в Нова Зеландия в 11 ч. по Гринуич (13 ч. българско време) на 31 декември.

В Оукланд имаше пищни тържества. Причината е, че страната се справя успешно с овладяването на пандемията.

Сидни в Австралия посрещна 2021 г. в 13 ч. по Гринуич (15 ч. българско време) на 31 декември. Прочутата новогодишна заря в местния залив се състоя почти без публика заради рестрикциите, след като наскоро в северната част на града бе открито огнище на коронавирус с около 150 случая.

Властите призоваха хората да си останат по домовете и да гледат фойерверките по телевизията. Въпреки това, някои излязоха навън.

В Северна Корея пренебрегнаха всякакви забрани и тълпи от хора изпълниха централния полщад в Пхенян. Новата година беше отбелязана с концерт и фойерверки, съобщава Ройтерс. Държавната телевизия показа участници, които носят маски за лице, но стоят плътно един до друг, докато размахват светещи светлини и балони на площад Ким Ир Сен.

Изпълнителите - никой от тях, носещ защитни маски - пяха и танцуваха на сцена, украсена с голям, пъстър знак „2021“. Костюмите включваха традиционни корейски рокли и танцови костюми с пайети.

Северна Корея заяви, че няма потвърдени случаи на коронавирус, въпреки че е тествала хиляди хора, а правителството е наложило почти пълно блокиране на границите и други строги мерки.

Новата година посрещнаха и в Тайван, Япония и Тайланд...  

Новата година в ТайванНовата година в Тайван


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още