Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Свидетел срещу Ел Чапо: Натрошени кости, изгорени трупове и заровени живи

Свят

Свидетел срещу Ел Чапо: Натрошени кости, изгорени трупове и заровени живи

Свидетел срещу Ел Чапо: Натрошени кости, изгорени трупове и заровени живи - Tribune.bg
Снимка:

Делото срещу легендата от подземния свят продължава

Мексиканският накобарон Хоакин Гусман, по прякор Ел Чапо, лично е изтезавал и убивал съперниците си. Това свидетелства бившият му бодигард по време на делото срещу Гусман в Ню Йорк, пише BG Voice.

Ел Чапо е на подсъдимата скамейка по 17 обвинения, включително отвличания, убийства, разпространение на наркотици и др. Бившият шеф на картела на Синалоа беше арестуван през 2016 г., след като избяга от затвора. Той използва прокопан тунел, за да се измъкне от затвора в Мексико, беше задържан пет месеца по-късно и екстрадиран в САЩ през 2017 г.

Делото започна ноември месец.

Преди дни показания даде бодигардът Исая Валдес Риос. Той разказа пред съда, че е виждал Ел Чапо брутално да пребива и изтезава поне трима мъже, преди да ги застреля.

В единия от случаите двама мъже, които първоначално работели за Синалоа, преминали в Лос Зетас. Те били смятани за предатели. Повече от три часа наркобаронът ги биел брутално. „Те бяха като кукли от парцали. Костите им бяха натрошени. Не можеха да се движат. Но Хоакин все още ги удряше“, разказа свидетелят.

Двамата мъже по-късно са закарани на място, на което горял голям огън. Там Гусман проклел всеки един от тях, преди да ги застреля в главата с пушката си. Лидерът заповядал телата им да бъдат хвърлени в огъня, не искал нито кост да остане от тях.
Третата жертва, за която разказа бодигардът, била член на картела Арелано Феликс. „Той имаше изгаряния, направени с желязо по гърба си, ризата му беше залепнала за кожата. Имаше изгаряния по цялото тяло и стъпалата му бяха изгорени“, разказа Валдес Риос.

След това мъжът е бил заключен в дървена барака в продължение на дни. После бил заведен на гробището с вързани очи, ръце и крака. „Човекът все още се бореше да си поеме дъх, но беше хвърлен в дупката и заровен жив“, разказа още бодигардът.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дело

Коментари (1)

К.Анкова Така е при мафията само с краката напред се излиза
03.02.2019 14:01 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати