Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. СЗО: 150 000 могат да загинат в Африка от COVID-19

Свят

СЗО: 150 000 могат да загинат в Африка от COVID-19

Снимка:

Проучване на СЗО предупреждава, че до 231 милиона души могат да се заразят в Африка с коронавируса, предаде „Дойче Веле”.

Ново проучване на Световната здравна организация /СЗО/, включващо моделиране на разпространението на заразата в Африка показва, че около 231 милиона души в Африка могат да се заразят, а вирусът може да убие 150 000 през следващата година, ако не се предприемат „спешни действия“. Изследването моделира вероятното разпространение на коронавируса в 47 африкански страни въз основа на фактори като плътност на населението и въведени ограничителни мерки, пише БГНЕС.

Въпреки че изследователите твърдят, че много африкански държави бързо са предприели мерки за ограничаване, слабите здравни системи могат бързо да бъдат пречупени. СЗО призова Африканските страни бързо да увеличат здравния си капацитет, особено в обществените болници.

Натискът на COVID-19 върху системите за здравеопазване в тези страни се усилва и от разпространението на други разпространени на континента болести като СПИН, туберкулоза, малария и недохранване, се казва в проучването.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още