Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. СЗО: Може би никога няма да има „сребърен куршум“ за COVID-19

Свят

СЗО: Може би никога няма да има „сребърен куршум“ за COVID-19

СЗО: Може би никога няма да има сребърен куршум за COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

„Всички се надяваме да имаме ефективни ваксини, които могат да помогнат да се предотврати заразяване на хора“, заяви генералният директор на СЗО

Световната здравна организация предупреди в понеделник, че може би никога няма да има „сребърен куршум“ за новия коронавирус, въпреки усилията за откриване на ефективни ваксини, предаде БГНЕС.

СЗО призова правителствата и гражданите да се съсредоточат върху изпълняването на основни неща като тестване, проследяване на контакти, поддържане на социална дистанция и носене на маска, за да се потуши пандемията, която преустанови нормалния живот по целия свят и предизвика опустошителна икономическа криза.

„Всички се надяваме да имаме ефективни ваксини, които могат да помогнат да се предотврати заразяване на хора“, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус на виртуална пресконференция.

„Въпреки това, в момента няма сребърен куршум - и може никога да няма. Засега спирането на огнищата се свежда до основите на общественото здраве и борбата с болестите“, каза той и призова тези основни положения да се спазват.

Новият коронавирус е убил близо 690 000 души и е заразил най-малко 18,1 милиона след избухването в Ухан в Китай миналия декември, според данни от официални източници, обработени от АФП.

СЗО започна да притиска Китай в началото на май, за да покани експерти на организацията да помогнат за разследване на животинския произход на COVID-19.

Здравната агенция на ООН изпрати епидемиолог и специалист по здравеопазване на животните в Пекин на 10 юли, за да започнат изследване, насочено към идентифициране на това как вирусът е достигнал до хората и се е разпространил между тях.                


Коментари (1)

Пацо След 3 ракии стигнах до мисълта. че вирусите са ПРИНЦИП за разпространение на ЖИВОТА из Вселената. Те не са живи същности, а само заредени флашки с ДНК-информация. За да се проявят като същности им е необходима или жива клетка или химическа молекула, която да накацат и превърнат в "същество". Идеята ми е, че така се разпространява ЖИВОТА из Вселената. Тази идея може да се разгъне в много аспекти, да се заподозре като метод на т.н. Бог (каквото и да значи това!) и да оправдае огромното разнообразие от живи неща, без да спори с Дарвин, който коментира само мутациите като резултат от условията на съществуване.
Ако някой е разбрал нещо, моля да не се притеснява - нормален е!
03.08.2020 16:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати