Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. СЗО: Твърде рано е за облекчаване на ограниченията в Европа

Свят

СЗО: Твърде рано е за облекчаване на ограниченията в Европа

Снимка:

Новият вариант на COVID е засечен в 33 държави

Има значителен спад в 14-дневната заболеваемост в Европа. И все пак скоростите на предаване в Европа все още са много високи, засягайки здравните системи и натоварвайки услугите, което прави твърде рано да бъдат облекчени мерките. Това заяви Ханс Клуге, регионалният директор на СЗО за Европа.

Регионалният директор също така отбеляза, че тъй като само три процента от хората в региона вече са имали потвърдена инфекция, райони, които са били „засегнати веднъж, могат да бъдат засегнати отново“.
Клуге описа настоящата ситуация като „пандемичен парадокс“, като отбеляза, че макар пускането на ваксините да предлага „забележителна надежда“, нововъзникващите варианти на вируса носят несигурност и риск.

В европейския регион на СЗО, който включва Русия и няколко страни от Централна Азия, 35 държави са започнали ваксинации, казват от СЗО. Що се отнася до новия вариант на вируса, открит за първи път в Обединеното кралство, той е потвърден в 33 страни, а вариантът, идентифициран за първи път в Южна Африка, е докладван в 16 държави.

Той също така подчерта, че въздействието върху психичното здраве сега е толкова силно, че лошото психично здраве се превръща в „паралелна пандемия“. Позовавайки се на данни от Международната организация на труда (МОТ), Клуге каза, че половината от хората между 18 и 29 години, както и 20 процента от здравните работници, страдат от „тревожност и депресия“.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още