Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тагарев: Путин е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден

Свят

Тагарев: Путин е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден

Тагарев: Путин е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден - Tribune.bg
Снимка:

„Обявената частична мобилизация в Русия означава признание за провала на започнатата специална военна операция в Украйна. Руските сили са принудени да отстъпват под украинския натиск“, заяви пред БНР проф. Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната.

„Владимир Путин рязко сменя наратива – от сваляне на нацисткия режим в Киев до днешната теза, че трябва да се съхрани суверенитетът и териториалната цялост на Русия“, смята Тагарев.

Според него анализите, които предвещават процеси на разпад в Русия, се използват от руското ръководство за обяснения като заплаха от Запада, каквато по думите му няма. 

„Въпросът е кое той счита, че е териториална цялост на Русия. Той включва тук Крим, можем да бъдем убедени, и предизвестените резултати от фалшивите референдуми, готвени за следващата седмица“, категоричен е военният експерт.

Проф. Тагарев е на мнение, че руският президент е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден, но още известно време той може да съумее да намира вътрешна подкрепа в руското общество.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети