Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Талибаните възобновиха преговорите за съставяне на правителство

Свят

Талибаните възобновиха преговорите за съставяне на правителство

Талибаните възобновиха преговорите за съставяне на правителство - Tribune.bg
Снимка:

Tалибаните са блокирали достъпа до летището в Кабул

Движение „Талибан“ поднови преговорите за съставяне на ново приобщаващо правителство в Афганистан, съобщи телевизия TOLONews, позовавайки се на изявление на говорителя на катарския политически офис на движението Мохамад Сохаил Шахин.

„Подновихме преговорите за сформиране на приобщаващо правителство на Афганистан“, каза той. Текат консултации с различни политически течения по състава на бъдещия кабинет и той ще бъде обявен, след като бъде готов“, подчерта говорителят.

„Сега не е време да се провеждат избори за определяне на правителство“, подчерта Шахин.

Причината е вакуумът в управлението на страната. В момента няма и нова конституция. Тя е на етап на разработване и предстои да бъде приета. Хората, които ще влязат в бъдещото правителство, ще бъдат избрани по пътя на диалога между отделните политици и висшето ръководство на талибаните, подчерта говорителят.

По-рано „Ал-Арабия“ съобщи, че талибаните са блокирали достъпа до летището в Кабул, което се използва за евакуация.

Според информацията блокадата и засиленият патрул от страна на талибаните са въведени като мярка, за да се гарантира, че онези граждани, които са работили със САЩ и техните съюзници, не напускат страната.

В същото време стана ясно и че Талибаните са убили роднина на журналист от Дойче Веле, предаде Ал Арабия. Той е бил търсен от „къща в къща“, без да знаят, че журналистът вече се намира в Германия.

Генералният директор на Дойче Веле Петер Лимбург осъди остро нападенията и призова германското правителство към действие.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети