Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Търговията и консумацията на диви животни са забранени в Китай заради коронавируса

Свят

Търговията и консумацията на диви животни са забранени в Китай заради коронавируса

Търговията и консумацията на диви животни са забранени в Китай заради коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Заболяването тръгна от пазар с диви животни в Ухан

Китайските власти обявиха, че незабавно влиза в сила забрана за търговия и консумация на диви животни, съобщава „Ройтерс“. Така те се надяват да спечелят битката срещу коронавируса. Решението е взето от Националния народен конгрес.

Учени подозират, но не са доказали все още, че новият вирус е тръгнал по хората от животни. Вирусът до момента е убил повече от 2700 души и над 80 000 са заразени.

Заболяването тръгна от пазар с диви животни в Ухан, столицата на Хубей. На пазара са се продавали прилепи, азиатска палмова цибетка, змии и други животни.

Незаконната консумация и търговията с диви животни ще бъде "сериозно наказвана", както и ловът, търговията и транспортирането на диви животни с цел консумация.

Използването на диви животни за други цели, които не са свързани с консумация, включително научни изследвания, медицинско приложение и показ, ще бъдат предмет на стриктни проверки, одобрение и инспекция.

Преди забраната търговците законно продаваха месо от магаре, куче, елен и крокодил.

Много учени, природозащитници и граждани на Китай се присъединиха към международни организации, които призовават за постоянна забрана. Онлайн дебат в Китай също сериозно клони към постоянна забрана.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема