Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ТАСС: България, РСМ и Черна гора не пускат самолета на Лавров да отиде в Сърбия

Свят

ТАСС: България, РСМ и Черна гора не пускат самолета на Лавров да отиде в Сърбия

ТАСС: България, РСМ и Черна гора не пускат самолета на Лавров да отиде в Сърбия - Tribune.bg
Снимка:

България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за самолетите на руския външен министър Сергей Лавров. Това съобщава сръбският вестник " Вечерне новости", позовавайки се на собствен източник, пише информационната агенция ТАСС.

По нейна информация посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се "оказало голям въпрос", "но Белград не е виновен за това".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него в 10:00 ч. (11:00 ч. московско време) в понеделник.

В петък официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни. Тогава ще има срещи с президента, преговори с външния министър и председател на Народното събрание. Според дипломата се очаква страните да обсъдят задълбочено въпросите на двустранното политическо и икономическо сътрудничество, да обменят мнения по ситуацията в Балканския регион, както и по редица международни проблеми.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети