Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ТАСС: Русия ще отговори на експулсирането на 70 дипломати от България

Свят

ТАСС: Русия ще отговори на експулсирането на 70 дипломати от България

ТАСС: Русия ще отговори на експулсирането на 70 дипломати от България - Tribune.bg
Снимка:

„България взе решение да експулсира 70 дипломати и представители на техническия персонал на руското посолство“, съобщиха от дипломатическата мисия за ТАСС.

Пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски е най-високопоставеният дипломат, който трябва да напусне страната. 

България експулсира още генералните консули на Русия във Варна и Русе - Владимир Климанов и Андрей Громов, както и директорът на Руския културно-информационен център Юри Макушин. Всички дипломати и технически служители ще бъдат изгонени от генералното консулство на Русия в град Русе в България.

От посолството отбелязаха, че руското генерално консулство във Варна на практика е останало без служители заради експулсирането на дипломати.

“В резултат на това се закрива нашето генерално консулство в Русе, от което всички служители са изгонени, почти всички служители са изгонени от генералното консулство във Варна. Всички наши служители трябва да напуснат България до 3 юли. Като се имат предвид членовете на семейството им повече от 200 души трябва да напуснат България“, казва Филип Воскресенски пред ТАСС.

Обявеният за персона нон грата дипломат не е отговорил на въпроса какъв ще бъде руският отговор на експулсирането на дипломати, но отбелязал, че "дипломатическите отношения между двете страни са се усложнили сериозно".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати