Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ТАСС: Русия ще отговори на експулсирането на 70 дипломати от България

Свят

ТАСС: Русия ще отговори на експулсирането на 70 дипломати от България

ТАСС: Русия ще отговори на експулсирането на 70 дипломати от България - Tribune.bg
Снимка:

„България взе решение да експулсира 70 дипломати и представители на техническия персонал на руското посолство“, съобщиха от дипломатическата мисия за ТАСС.

Пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски е най-високопоставеният дипломат, който трябва да напусне страната. 

България експулсира още генералните консули на Русия във Варна и Русе - Владимир Климанов и Андрей Громов, както и директорът на Руския културно-информационен център Юри Макушин. Всички дипломати и технически служители ще бъдат изгонени от генералното консулство на Русия в град Русе в България.

От посолството отбелязаха, че руското генерално консулство във Варна на практика е останало без служители заради експулсирането на дипломати.

“В резултат на това се закрива нашето генерално консулство в Русе, от което всички служители са изгонени, почти всички служители са изгонени от генералното консулство във Варна. Всички наши служители трябва да напуснат България до 3 юли. Като се имат предвид членовете на семейството им повече от 200 души трябва да напуснат България“, казва Филип Воскресенски пред ТАСС.

Обявеният за персона нон грата дипломат не е отговорил на въпроса какъв ще бъде руският отговор на експулсирането на дипломати, но отбелязал, че "дипломатическите отношения между двете страни са се усложнили сериозно".


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати