Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ТАСС: САЩ планират прехвърляне на войски от Германия в България и Румъния

Свят

ТАСС: САЩ планират прехвърляне на войски от Германия в България и Румъния

Снимка:

САЩ обмислят варианти за прехвърляне на част от своите войски от Германия в България, Румъния и балтийските държави като част от обявеното предислоциране на американските въоръжени сили в Европа. Представител на американските военни кръгове заявиха това пред ТАСС, обяснявайки изявленията на ръководителя на Пентагона Марк Еспер относно възможното преместване на Втория брониран полк на сухопътните войски на САЩ от Германия в други европейски държави по-близо до Русия.

В същото време гореспоменатият представител увери, че става дума за евентуално ротационно присъствие на американски войски.

„Както отбелязахме в съобщенията от 29 юли [за плановете за преразпределение на войските в Европа], възнамеряваме да разположим американските сили на източния фланг на НАТО на постоянна ротационна основа, за да изпълним насоките, определени от министъра на отбраната“, каза военен офицер.

„Както министърът отбеляза в речта си пред Атлантическия съвет, споразумението за разширяване на отбранителното сътрудничество с Полша, скорошното двустранно взаимодействие с министрите на отбраната на Румъния и България и консултации с нашите съюзници в Балтийско море ни дадоха възможност да помислим за разполагане на нашите въоръжени сили в тези страни“, отбеляза събеседникът на ТАСС.

Според информацията, която той предостави, все още няма окончателни решения за тези действия.

„Процесът на планиране на предложените стъпки продължава. Това включва консултации с нашите съюзници и партньори в региона, както и с членове на Конгреса“, каза военният представител.  


Коментари (1)

кесо Отдавна американците трябваше да прехвърлят напълно ненужните вече в Германия свои части на източния фланг на НАТО, включително в България и Румъния. Фашистка Русия на ситното злобарче в Кремъл е основния враг на НАТО в Европа, целящ нейното отслабване и подчиняване чрез дестабилизиране на държавите в тази част на континента.
21.10.2020 10:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още