Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Татуировка в подкрепа на протестите в Хонконг

Свят

Татуировка в подкрепа на протестите в Хонконг

Татуировка в подкрепа на протестите в Хонконг - Tribune.bg
Снимка:

Чрез специални символи жителите на мегаполиса изразяват недоволството си

Нестандартен начин да изкажат недоволството си намериха жителите на Хонконг. В подкрепа на протестите, които продължават над 2 месеца, идва и специална татуировка.

Всеки, който подкрепя жителите на Хонконг в протестите им, може да получи безплатен татус. Той съчетава чадър и цветето баухиния. Татуровката е наситена с огромна символика. Чадърът е символ на протестите в Хонконг от 2014 г., а баухиния е символ на мегаполиса.

„Идеята е чадърът да защитава цветето и Хонконг“, споделя пред Ройтерс 28-годишният Зада Лам, който предлага безплатно да изрисува символите на всеки, който желае. Вече над 200 души са се възползвали от предложението му и са си направили тематичната татуировка.

Протестите в Хонконг започнаха на 9 юни заради проектозакона, позволяващ екстрадиране в Китай. Макар законопроектът да бе оттеглен, демонстрациите не стихват. Напрежението ескалира през почивните дни, когато се стигна и до сблъсъци между протестиращи и полицаи. За първи път от години в Хонконг бе използвано водно оръдие и сълзотворен газ срещу демонстрантите, замерящи полицаите с тухли.  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати