Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Таяни: Отлагането за Брекзит може да е няколко седмици

Свят

Таяни: Отлагането за Брекзит може да е няколко седмици

Таяни: Отлагането за Брекзит може да е няколко седмици - Tribune.bg
Снимка:

По думите му излизането на Лондон без сделка ще е „най-голямата грешка“

Отлагането на Брекзит може да бъде само с няколко седмици. Това мнение изрази председателят на Европейския парламент Антонио Таяни в интервю за немските издания „Funke“.

„Убеден съм, че датата на излизане може да бъде отложена с максимум няколко седмици - от края на март до началото на юли най-много“, заяви той и предупреди, че в момента от решаващо значение е да не се позволи твърд Брекзит.

По думите му излизането на Лондон без сделка ще е „най-голямата грешка“. Това би довело до катастрофа за британската икономика и ще навреди на самия ЕС, смята още председателят на ЕП. Според него примерът на Великобритания може да се възприеме и от други държави-членки. „Трябва да променим Европейския съюз, но трябва да се държим заедно“, заяви още Таяни.

Следващият вторник британският парламент трябва да гласува втора сделка за Брекзит. Ако отново депутати отхвърлят постигнатото споразумение ще последва гласуване в сряда и четвъртък за евентуално излизане без сделка или за отлагане на датата за напускане, която в момента е 29 март.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема