Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ТikTok ще съди Доналд Тръмп

Свят

ТikTok ще съди Доналд Тръмп

Снимка:

От видеоприложението TikTok заявиха, че ще оспорват в съда административното решение на Доналд Тръмп за забрана на популярната китайска услуга, след като Вашингтон заяви, че тя е заплаха за националната сигурност.

След повишаването на напрежението между двете най-големи икономики в света, президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че TikTok може да бъде използван от Китай за проследяване на местонахождението на федерални служители, създаване на тайни досиета на хора с цел изнудване и провеждане на корпоративен шпионаж.

На 6 август американският президент подписа изпълнителна заповед, даваща на американците 45 дни да спрат да правят бизнес с китайската компания-майка на TikTok – Bytedance.

Това е разпоредбата, която платформата за видео споделяне ще атакува в съда.

“За да гарантираме, че се спазва върховенството на закона и че нашата компания и потребители се третират справедливо, нямаме друг избор, освен да оспорим изпълнителната заповед на американската администрация пред съдебната система”, се казва в съобщение на TikTok.

TikTok многократно отрече да е заплаха за сигурността на САЩ, а Пекин определи забраната на Тръмп като политическа манипулация.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още