Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Топ банкер в Credit Suisse напуска поста си заради нарушена карантина

Свят

Топ банкер в Credit Suisse напуска поста си заради нарушена карантина

Топ банкер в Credit Suisse напуска поста си заради нарушена карантина - Tribune.bg
Снимка:

Топ банкер в Credit Suisse напуска поста си заради нарушена карантина, съобщи BBC. Става дума за ръководителя на банковия гигант Антонио Хорта-Осорио, който е подал оставка веднага, след като е наруши ковид карантината си. Недопустимото отклонение е регистрирано само 9 месеца, след като бившият шеф на Lloyds Banking Group оглави Credit Suisse. Разкритието е факт след вътрешно разследване в банката от миналия месец.

Антонио Хорта-Осорио се присъедини след серия скандали в швейцарската банка, но самият той също предизвика такъв. Оказа се, че миналата година е нарушил ковид ограниченията си, включително като е отишъл на финалите на турнира по тенис Wimbledon през юли 2021 г. По това време изискванията за карантина във Великобритания са повелявали той да е в изолация.

„Съжалявам, че няколко мои лични действия доведоха до затруднения за банката и компрометираха способността ми да я представлявам във вътрешен и международен план“, твърди в изявление, публикувано от банката, Хорта-Осорио. Той изтъква, че оставката му ще е в интересна банката и на акционерите ù в това критично време.

На мястото на Хорта-Осорио застава Ахел Леман, член на борда. Преди това той е бил член на изпълнителния съвет на група Ю Би Ес (UBS) първоначално като оперативен директор, а след това като президент на подразделението за персонално и корпоративно банкиране и президент на Ю Би Ес - Швейцария.  

 


Етикети напуска

Топ новини

виж още