Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тормоз стои в основата на стрелбата в училището във Финландия

Свят

Тормоз стои в основата на стрелбата в училището във Финландия

Тормоз стои в основата на стрелбата в училището във Финландия - Tribune.bg
Снимка:

12-годишното момче, което откри стрелба в училище във Финландия, е било подложено на системен тормоз.  Момчето е заявило, че това е причина за действията му, съобшава "Ройтерс"

"По време на разпита заподозреният е казал на полицията, че е бил жертва на тормоз, което е потвърдено от предварителното разследване", се казва в изявление на полицията, в което се добавя, че младежът е бил преместен в училището в началото на годината. 

Към момента момчето е поверено на грижите на финландската социална служба, тъй като по закон дете не може да бъде държано под стража.

То беше заловено малко след атаката на около 4 километра от училището, където се е разиграла стрелбата. В ръцете си все още е носело револвера, с което е стреляло по съучениците си.

При нападението беше убито момче на 13 години, а две други момичета, също на по 13 години бяха ранени. Те са настанени в болница без опасност за живота.

Полицията също потвърди, че пистолетът, използван от заподозрения, е собственост на негов близък роднина.

Притежаването на оръжие е широко разпространено във Финландия и хората на възраст над 18 години, считани за годни да притежават огнестрелно оръжие, могат да кандидатстват за лиценз. Деца над 15 години също могат да имат разрешително за използване на огнестрелно оръжие на други хора.

Предполага се, че заподозреният е използвал пистолет тип револвер, лицензиран от близък роднина, а според финландския закон разрешителни за револвери се дават само на хора над 20 години.Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати