Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Трафикант: Сърбин пренасял марихуана с… параглайдер

Свят

Трафикант: Сърбин пренасял марихуана с… параглайдер

Снимка:

Параглайдерът се разбил малко, след като прелетял над границата с Унгария

Прокуратурата в Чонград, Унгария повдигна обвинение срещу трима души, които се опитаха да пренесат през границата 18 килограма марихуана от Сърбия в Унгария с параглайдер.

Обвиняемите се познават отдавна и са работили заедно в компания в Сегед, Южна Унгария. Благодарение на познанството си, но и на ресурсите си и любовта към парапланеризма, те сключили сделка за контрабанда на наркотици през границата по много необичаен начин. За това разказа сръбският „Телеграф“, цитиран от БГНЕС.

От май 2018 г. този екипаж е преминал няколко пъти сръбско-унгарската граница, търсейки подходящ терен за излитане или кацане. В крайна сметка било договорено операцията да се проведе недалеч от унгарския Хоргош, тъй като те открили най-доброто място там.

Полицията съобщи, че наркотиците са натоварени в Нови Сад на параглайдера в черни торби.

Необичайната контрабандна операция започнала малко след залез слънце, но поради проблеми с двигателя, параглайдерът се разбил малко, след като прелетял над границата с Унгария.

Граничната полиция веднага пристигнала на местопроизшествието и арестувала лицето, управлявало параглайдера, което било ранено, а разследването разкри, че в контрабандната операция са замесени още двама мъже.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още