Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп е готов да обяви извънредно положение

Свят

Тръмп е готов да обяви извънредно положение

Тръмп е готов да обяви извънредно положение - Tribune.bg
Снимка:

Така ще прескочи Конгреса и ще построи стената с Мексико

Американският президент е готов да обяви извънредно положение, а целта е да прескочи Конгреса и да построи стената с Мексико, за да спре навлизането на мигранти  в САЩ. Това стана ясно след среща на президента с представители на демократите, които спечелиха мнозинство в долната камара на Конгреса.

Именно оградата с Мексико се оказа големият проблем, който доведе и до частично замразяване на работата на американското правителство. Демократите категорично отказват да гласуват бюджета, предложен от Тръмп, в който се предвиждат над 5 млрд. долара за изграждане на стена с Мексико. Така от 22 декември 25% от държавните институции в САЩ не работят, а служителите им не получават заплати.

Тръмп заяви, че е готов да продължи с това положение доста дълго време.

Първоначално след срещата с демократите в петък, той обяви, че са имали ползотворен разговор, предава БиБиСи. Запитан за въвеждането на извънредно положение, той обаче отговор: „Мога да го направя и да изградим стената много бързо. Много се гордея с това, което правя. Не наричам случващото се с правителството „спиране“, наричам го „това, което трябва да направя за благото и безопасността на страната ни“.

Председателят на Конгреса Нанси Пелоси и лидерът на демократичната партия Чък Шумер обявиха срещата с Тръмп за спорна. Те заявиха, че са поставили пред президента въпроса за нуждата от работещо правителство, но той се е противопоставил.

 Според някои анализатори, Тръмп използва риториката с извънредното положени, за да извие ръцете на демократите. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати