Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп иска повторно преброяване на гласовете в Уисконсин

Свят

Тръмп иска повторно преброяване на гласовете в Уисконсин

Снимка:

Резултатите продължават да бъдат много близки

Щабът на Тръмп да поиска незабавно преизчисляване на гласовете в Уисконсин, позовавайки се на „съобщения за нередности“, съобщиха световните агенции.

"Има съобщения за нередности в няколко окръга на Уисконсин, които пораждат сериозни съмнения относно валидността на резултатите. Президентът настоява за незабавно повторно преброяване и ние веднага ще подадем искане за това", се казва в официално изявление на предизборния щаб на Тръмп. Оттам заявиха готовност да сезират Върховния съд за изборни измами. В Уисконсин кандидатите имат право да поискат преброяване, ако печелившата разлика е един процент или по-малко.

Близки продължават да бъдат резултатите на двамата претенденти.

По-рано Тръмп обяви за „много странно“, че за една нощ в някои щати, където президентът е бил начело, Байдън е излязъл напред. Байдън задмина Тръмп в редица щати, например в Мичиган, Уисконсин, Минесота, където сегашният президент на САЩ водеше в началото.

Преброяването на всички гласове може да продължи още дълго. В оспорваните щати резултатите на двамата са много близки.

В същото време САЩ вече си имат първият трансджендър сенатор

Сара МакбрайдСара Макбрайд

Сара Макбрайд ще стане първият трансджендър сенатор в законодателното събрание на американски щат.

30-годишната демократка Макбрайд е събрала над 90 процента от гласовете на изборите за 21-местния Сенат в щата Делауер - 7902 бюлетини. Тя е защитник на правата на ЛГБТ общността и е работила като стажантка в Белия дом по времето на Барак Обама.

Макбрайд ще бъде най-високопоставената трансджендър законодателка в страната.

Отделно, 26-годишната Тейлър Смол се очаква да стане първият транссексуален законодател на щата Върмонт, след като прогнозите й показват, че печели надпреварата за излизане в Камарата на представителите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още