Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп обвинява американските медии в опит да скрият корупция с Байдън

Свят

Тръмп обвинява американските медии в опит да скрият корупция с Байдън

Снимка:

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини либералните американски медии, че се опитват да прикрият корумпираните действия на семейството на неговия съперник на предстоящите президентски избори, демократът Джо Байдън, съобщава ТАСС.

В разговор с поддръжниците си в Охайо Тръмп повтори, че според него американските медии са прекалено активни в отразяването на ситуацията с коронавируса в страната, като обръщат много по-малко внимание на други събития. Според настоящия държавен глава медиите се опитват да "изплашат" американците в навечерието на предстоящите избори. "В новините те говорят само КОВИД, КОВИД, КОВИД, КОВИД… Те се опитват да изплашат всички", каза Тръмп. Речта му беше излъчена от американски новинарски канали, пише БГНЕС.

"Всичко е така, сякаш те се опитват да скрият цялата тази корупция от страна на семейство Байдън. Те отказват да напишат това", продължи президентът на САЩ. Той обаче добави, че "отдава почит" на „Ню Йорк Пост“ за публикуването на имейлите на сина на Байдън Хънтър. "Те са готови да разкрият цялата тази корупция", каза американският президент.

От посочената кореспонденция следва, че синът на Байдън е можел да уреди представител на украинската енергийна компания „Бурисма Холдингс“, в борда на която той е бил член, да се срещне с баща му, докато последният е вицепрезидент на САЩ. В едно от писмата говорител на „Бурисма“ иска съвет от Хънтър как да използва влиянието си „от името на компанията“. В светлината на публикацията Тръмп обвини Байдън в лъжа и участие в корупция в Украйна и Китай. На свой ред Джо Байдън в четвъртък на дебат с Тръмп увери, че синът му Хънтър в контакти си в чужбина "не е направил нищо неетично".

Хънтър Байдън беше член на борда на „Бурисма“ от 2014 до 2019 г., а баща му през 2016 г., докато беше вицепрезидент на САЩ, призова за освобождаването на украинския генерален прокурор Виктор Шокин, който започна разследване за дейността на тази украинска компания. Шокин е уволнен и разследването на „Бурисма“ е спряно. През февруари 2020 г. Държавното бюро за разследване на Украйна образува наказателно дело по жалба на Шокин за предполагаема намеса в работата му от Джо Байдън.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още