Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп поиска незабавен старт на процеса за импийчмънт в Сената

Свят

Тръмп поиска незабавен старт на процеса за импийчмънт в Сената

Снимка:

Той припомни, че нито един републиканец не е гласувал за импийчмънт

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска незабавно да започне процеса на импийчмънт в Сената.

„След като демократите не ми осигуриха надлежно производство в Камарата на представителите, без адвокати, без свидетели, без нищо, сега те искат да кажат на Сената как да проведе процеса. Всъщност те (демократите) имат нула доказателства за каквото и да било, такива никога няма и да се появят“, написа Тръмп в Туитър.

Той припомни, че нито един републиканец не е гласувал за импийчмънт, което свидетелства за безпрецедентното единство на членовете на неговата партия, пише БГНЕС.

Форматът и срокът на процеса на Тръмп в Сената все още не са определени. Лидерът на републиканците Мич Макконъл каза пред репортери в четвъртък, че горната камара на конгреса ще се завърне от коледните празници на 6 януари и до този момент не е насрочено гласуване.

В сряда демократите в Камарата на представителите гласуваха за импийчмънта по две точки. Делото трябва да бъде изпратено в Сената, където републиканското мнозинство възнамерява да оправдае американския президент.

В същото време председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси все още не е прехвърлила официално случая в Сената и не е назначила група конгресмени, които трябва да представляват прокуратурата в горната камара. Това се разглежда като начин за упражняване на натиск върху републиканците с цел постигане на съгласие с исканията на демократите за формата на процеса срещу Тръмп.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още