Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп помилва пуйките Царевица и Кочан в навечерието на Деня на благодарността

Свят

Тръмп помилва пуйките Царевица и Кочан в навечерието на Деня на благодарността

Снимка:

Традиционно церемонията се проведе в Розовата градина на Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе традиционната церемония по помилването на пуйки в Белия дом преди Деня на благодарността. Пред 100 гости на събитието той и съпругата му се включиха в шеговитата церемония за последен път в мандата му.

Двете птици традиционно бяха представени пред пресата ден преди церемонията по помилване, която се проведе в Розовата градина.

Имената, които президентската двойка избра за тях тази година са Царевица и Кочан.

Миналата година пуйките бяха кръстени „Хляб” и „Масло” - имената обикновено се дават така, че да се допълват по значение.

Роналд Рейгън стана първият президент, който официално помилва пуйка и тази церемония стана задължителна и традиционна след Джордж Буш-старши през 1989 г.

Церемония по помилване на пуйкиЦеремония по помилване на пуйки

 На церемонията Тръмп похвали напредъка по отношение на ваксините за коронавирус и благодари на здравните работници за усилията им за овладяване на пандемията. И докато президентът и първата дама не носеха маски, всички присъстващи бяха с покрити лица.

„От най-ранните ни дни Америка винаги е била история за постоянство и триумф, решителност и сила, лоялност и вяра“, каза Тръмп. „Тази седмица във време, което е много необичайно, но в много отношения много, много добро, това, което преживяхме и успяхме да изтърпим, с ваксините, които сега излизат една след друга, се случи невероятно нещо.“ По време на речта си Тръмп не спомена нищо за изборите и резултатите от тях.   

Тръмп помилва пуйки в Белия домТръмп помилва пуйки в Белия дом

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още