Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп предлага лечение на Covid-19 със слънчева светлина и дезинфектант

Свят

Тръмп предлага лечение на Covid-19 със слънчева светлина и дезинфектант

Тръмп предлага лечение на Covid-19 със слънчева светлина и дезинфектант - Tribune.bg
Снимка:

Лекарската общност в САЩ е срещу радикалните идеи на президента

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи да се проучи дали коронавирусът може да бъде лекуван с инжектиране на дезинфектант в тялото, предаде Би Би Си.  

Това стана, след като на редовната пресконференция на Работната група за коронавируса, Уилям Брайън, и. д. шеф на дирекцията за наука и технологии в министерството на вътрешната сигурност представи проучване, според което слънчевата светлина намалява предаването на вируса, а дезинфектантът го убива.

Американският президент коментира проучването и предложи бъдещи действия в тази насока.

„Да предположим, че подложим тялото на силна – ултравиолетова или просто много мощна светлина. И след това може светлината да бъде вкарана в тялото – през кожата или по някакъв друг начин. После идва дезинфектантът, който действа за минута. И има ли начин ние да направим нещо като, например, инжекция…“, попита Тръмп д-р Дебора Биркс, координатор за коронавируса в Белия дом.

Лекарската общност в САЩ се обяви срещу радикалните идеи на президента, още повече, че позицията му телата на пациентите да бъдат подлагани на ултравиолетова светлина вече бе отхвърлена от лекар.

Според президента Съединените щати са "близо до ваксина" за Covid-19, но не са "близо до масовото тестване". Тръмп изтъква, че в крайна сметка ще бъде направена ваксина, тъй като в редица страни са одобрени опити с проектоваксини.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети