Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп с първи туит на съчувствие за жертвите на коронавируса

Свят

Тръмп с първи туит на съчувствие за жертвите на коронавируса

Снимка:

Президентът Доналд Тръмп отбеляза като "тъжен етап" смъртта на 100 000 души от коронавирус в Съединените щати, след като по-ранното му мълчание предизвика критики, че се е провалил в задължението си да утеши жертвите и техните близки. "Току-що стигнахме до много тъжен етап от смъртността от пандемията от коронавирус с достигането на 100 000 починали", публикува Тръмп в Туитър, цитиран от БГНЕС.

"На всички семейства и приятели на починалите искам да изкажа искреното си съчувствие и любов към всичко, което тези велики хора представляват. Бог да е с вас!", каза Тръмп.

Изразяването на съчувствие дойде, след като републиканският президент предизвика критики в медиите и в Туитър за пропуска му да отбележи мрачния етап, доминиращ в американските новини. Вместо това той публикува множество публикации в Туитър за всичко - от законодателството за надзор до смъртта през 2001 г. на една от стажантките на Джо Скарбъро - водещ на кабелна телевизия, критичен към Тръмп.

Той също заплаши, че ще закрие платформите за социални медии, които обвини в задушаващи консервативните гласове. Във вторник Туитър призова читателите да проверят фактите в туитове, изпратени от Тръмп, предупреждавайки, че твърденията му за бюлетини по пощата са фалшиви.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън, вероятният противник на Тръмп на президентските избори през ноември, пусна видеосъобщение в сряда, след като данни показаха, че коронавирусът е убил повече от 100 000 души.

„Има моменти в нашата история толкова мрачни, толкова сърцераздирателни, че са запечатани завинаги във всяко наше сърце като споделена мъка. Днес е един от тези моменти“, каза Байдън. "За тези, които страдат, толкова съжалявам за загубата ви."  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още