Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп: Ще оцелеем, но тази и следващата седмица ще има много смъртни случаи

Свят

Тръмп: Ще оцелеем, но тази и следващата седмица ще има много смъртни случаи

Снимка:

Моргите в Ню Орлиънс са препълнени, в Ню Йорк следващата седмица ще имат 5000 души на апаратно дишане

„Ще оцелеем, но тази и следващата седмица ще има много смъртни случаи“. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп пред журналисти.

Моргите в Ню Орлиънс в щата Луизиана са препълнени и вече не приемат телата на починалите от болестта.

„Моргите вече не могат да ги прибират и съхраняват, тъй като са пълни. Трябваше да помоля федералното правителство да предостави допълнителни хладилници, за да можем да се грижим за онези, които отидоха при Бога, но не намериха заслужено спокойствие“, заяви кметът на Ню Орлиънс Латой Кантрел.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп преди това нарече Луизиана следващият потенциален епицентър на COVID-19 след щатите Ню Йорк и Ню Джърси.

Апаратна вентилация може да е необходима за 5 000 нюйоркчани, заразени с корнавирус следващата седмица, смята кметът на града Бил де Блазио. Ню Йорк е в епицентъра на коронавирусната епидемия в САЩ.

Според него през следващите месеци Ню Йорк ще има нужда от 45 хиляди лекари и медицински сестри, за да преодолее тази криза.

„Нуждаем се от още 60 хиляди легла през следващия месец, защото ще има експлозия на случаи на заболявания и хората ще се нуждаят от лечение в рамките на седмици“, каза кметът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още