Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп си направи социална мрежа

Свят

Тръмп си направи социална мрежа

Тръмп си направи социална мрежа - Tribune.bg
Снимка:

Доналд Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа „Truth Social“, след като през януари беше баннат от Twitter, Facebook и YouTube, които го обвиниха, че чрез профилите си там е подбуждал своите поддръжници към агресия преди нападението над Капитолия.

Бившият президент посочи в изявление, че иска „да се противопостави на тиранията на гигантите на технологиите“, които „използваха едностранната си сила, за да заглушат гласовете на несъгласието в Америка“.

Платформата ще бъде собственост на новосформираната Trump Media & Technology (TMTG), структура, която също ще предоставя и видео услуги.

„Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, докато любимият ви американски президент е блокиран. Това е неприемливо“, категоричен бе Тръмп.

Републиканецът-милиардер беше блокиран от Facebook, Twitter и YouTube след атаката на Капитолия от неговите поддръжници по време на обявяването на окончателната изборна победа на демократа Джо Байдън на 6 януари.

Блокирането на акаунта на Тръмп в Twitter го лиши от 89 милиона души публика. Ядосан, че вече няма достъп до любимия си профил-мегафон, в който всеки ден туитваше много важни президентски решения и уволнения, бившият президент обеща създаването на социална мрежа.

Мрежата Truth Social ще бъде налична в бета версия с покана от ноември 2021 г., преди да стартира официално през първото тримесечие на 2022 г. Приложението му вече може да бъде изтеглено от App Store.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети