Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп спира финансирането на СЗО

Свят

Тръмп спира финансирането на СЗО

Снимка:

Толкова смърт е причинена от техните грешки, обвини ги американският президент

САЩ спира финансирането си към Световната здравна организация.

„Инструктирал съм администрацията си да прекрати финансирането за СЗО, докато се даде оценка за ролята на Световната здравна организация за лошото управление на кризата и прикриване на разпространението на коронавируса“, обяви той на брифинг в Белия дом.

Според него СЗО не е успяла да изпълни основното си задължение и трябва да понесе отговорност.

„Толкова смърт е причинена от техните грешки“. Много страни заявиха, че са послушали СЗО да не затварят границите си с Китай, и сега имат проблеми, за които не са могли да предположат. Ако СЗО беше отишла в Китай, за да наблюдава огнището, щяха да бъдат спасени животи. Тяхното доверие в разкритията на Китай ... вероятно е довело до 20-кратно увеличение на случаите по целия свят”, смята президентът на страната, която понастоящем е най-тежко засегната от кризата с COVID-19 с 614 хил. доказани случая, от които 26 хил. завършили със смърт.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш смята, че „сега не е моментът да се намалят оперативните ресурси на Световната здравна организация или на която и да е друга хуманитарна организация по време на борбата с вируса“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още