Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп за бившия държавния секретар Тилърсън: Тъп и ленив!

Свят

Тръмп за бившия държавния секретар Тилърсън: Тъп и ленив!

Тръмп за бившия държавния секретар Тилърсън: Тъп и ленив! - Tribune.bg
Снимка:

Недисциплиниран е, смята Тилърсън за Тръмп

"Майк Помпео върши страхотна работа. Много се гордея с него. Неговият предшественик Рекс Тилърсън нямаше необходимия умствен капацитет. Той беше тъп като пън и не можах да се отърва от него достатъчно бързо. Беше дяволски мързелив. Сега е напълно различно. Страхотен дух в Държавния департамент.“ Това написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър. Така той отговори на критиките на бившия си държавен секретар Рекс Тилърсън.

Ден по-рано Тилърсън разказа как предупреждавал президента да не предприема неща, които биха нарушили закон или договор на САЩ. "Налагаше се да му казвам: Вижте, г-н президент, разбирам какво искате да направите, но не може да го направите по този начин. Това нарушава закон, нарушава договор. Това наистина го ядосваше", разказа Тилърсън.

Тръм уволни (с туит) Тилърсън през март след серия публични разногласия за политиката спрямо Северна Корея, Русия и Иран. Освен политическите спорове отношенията между двамата бяха обтегнати от медийни твърдения, че Тилърсън в частен разговор нарекъл Тръмп "идиот".

Тилърсън описа президента като "доста недисциплиниран - не обича да чете, не чете информационните доклади, не обича да вниква в подробности".

"Тревожи ме това, че американците изглежда се интересуват толкова малко от проблемите, че се задоволяват със 128 букви", добави още бившият първи дипломат, намеквайки за Туитър, предпочитаното от президента средство за комуникация.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети