Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп заклейми вандалските прояви по време на протестите срещу расизма

Свят

Тръмп заклейми вандалските прояви по време на протестите срещу расизма

Снимка:

В реч по повод Деня на независимостта американският президент Доналд Тръмп заклейми вандалските прояви по време на протестите срещу расизма и призова американците да защитят историята и героите си, съобщава БНР.

На събитието не бяха налагани обичайните мерки срещу епидемията от коронавирус.

Около 7500 души слушаха речта на президента Тръмп на прочутия монумент в щата Южна Дакота с образите на четирима негови предшественици - Вашингтон, Джеферсън, Линкълн и Рузвелт. На Маунт Ръшмор четири месеца преди изборите, на които ще се бори за втори мандат, Тръмп атакува онези, които рушат паметници: "Тяхната цел не е по-добра Америка. Тяхната цел е да разрушат Америка", каза Тръмп.

“Не се съмнявайте, че тази културна революция от ляв тип има за цел да погуби американската революция. Те са решени да съборят всяка статуя и символ на националното ни наследство“, заяви той.

“Ще бъде създаден Национален парк на американските герои, парк на открито със статуи на най-великите американци, живели някога“, каза още той.  


Коментари (1)

кесо Всичко е вярно, само дето бай Тръмпи "забравя" да спомене кой дърпа конците на групите развилнели се лумпени и пали фитилите на разрухата и унищожението на демократичния ред в Америка и Европа. А това е важно да го каже именно той, ако че си го знаем.
04.07.2020 16:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още