Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп заплаши Китай: Ако се опитате да отмъщавате с мита, ще стане по-лошо!

Свят

Тръмп заплаши Китай: Ако се опитате да отмъщавате с мита, ще стане по-лошо!

Снимка:

Никой няма да остане в Китай да прави бизнес, предупреди американският президент

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи заплахи към Китай. Това се случва в деня, в който в сила влизат американски мита върху китайски стоки за 200 млрд. долара. Вместо първоначално планираните данъци от 10%, те бяха увеличени на 25 на сто.

Няма причина американските потребители да плащат тарифите, които влизат в сила срещу Китай днес. Митата могат да бъдат избегнати напълно ако пазарувате от безмитна държава. Или ако купувате стоката в САЩ (най-добрата идея). Това значи нулеви мита. Много от обмитените компании ще напуснат Китай и ще се преместят във Виетнам или друга подобна страна в Азия. Ето затова Китай толкова отчаяно иска сделка!“, написа Тръмп в Туитър.

Той предупреждава, че никой няма да остане в Китай, за да прави бизнес.

Много лошо за Китай, много добре за САЩ. Но Китай са злоупотребявали на гърба на САЩ толкова много години, че са много напред (Президентите ни не са се справяли). Следователно, Китай да не се опитват да отмъщават – само ще стане по-лошо! Открито казвам на президента Си (Дзинпин) & на всичките ми китайски приятели, че Китай ще бъде наранен много лошо, ако не сключим сделка, защото компаниите ще бъдат принудени да напуснат и да се преместят в други страни. Ще стане твърде скъпо да се купува от Китай. Имахте чудесна сделка, почти финализирана и се отметнахте!“, написа президентът на САЩ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив