Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Транспортен хаос във Великобритания, рафтовете в магазините опустяват

Свят

Транспортен хаос във Великобритания, рафтовете в магазините опустяват

Транспортен хаос във Великобритания, рафтовете в магазините опустяват - Tribune.bg
Снимка:

До момента на Острова са ваксинирани 350 000 души

Хиляди чужденци и туристи напуснаха Великобритания в последните часове преди забраната за пътуване да влезе в сила. Летищата в Лондон се изпълниха с хора, които бяха презаверили билетите си за неделя или се опитваха да го направят на място.

Подобна беше картината и на гарите, след като стана ясно, че Франция и Белгия спират и влаковете от Острова. Хиляди се опитаха да напуснат Лондон и в посока други градове във Великобритания. Заради мутацията на коронавируса столицата беше вкарана в нова, най-висока категория на карантина.

Пристанището в Дувър е затворено за всички товарни превозни средства, напускащи Обединеното кралство за следващите 48 часа, след като Франция наложи забрана за входящи пътувания след мутантния щам на ковид, който потопи Лондон и Югоизтока в ниво Четири. Все пак превозвачите, идващи във Великобритания от Франция, ще бъдат допуснати, но има опасения, че шофьорите на камиони няма да пътуват, за да избегнат „изолацията“ във Великобритания. Около 10 000 камиона на ден пътуват през Дувър, което представлява 20% от всички стоки, доставяни и продавани във Великобритания.

Премиерът Борис Джонсън ще проведе днес преговори за кризисната ситуация с министрите, докато председателства правителствената комисия за извънредни ситуации на фона на предупрежденията за „значителни смущения“ около пристанищата.

Рафтове на супермаркетите във Великобритания скоро могат да останат празни, тъй като френската забрана заради новия щам на коронавируса за британски камиони трябва да спре континенталните превозвачи, доставящи жизненоважни хранителни запаси, предупредиха шефовете на индустрията, цитирани от „Мейл Онлайн“.

Съществуват и опасения, че хаосът може да наруши доставките на коронавирусната ваксина Pfizer/BioNTech за Обединеното кралство, произведена в Белгия - с военни самолети, подготвени да доставят чрез въздушни превози, ако забраната продължи повече от 48 часа. До момента във Великобритания са ваксинирани 350 000 души. 

Прогнозите са, че Великобритания ще остане в изолация до Великден.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

До Калинка Стойте си в Обединеното кралство тогава. Бас държа, че ще се избиете да се връщате в България по празниците. И не само по празниците.
22.12.2020 11:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети