Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

Свят

Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета Мобилност - Tribune.bg
Снимка:

Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на спорния пакет „Мобилност“, съобщава БНТ. От българска страна бе внесено искане пакетът да бъде върнат за преразглеждане в Европейската комисия.

19 евродепутати подкрепиха българското предложение, но 30 гласуваха „против“. Следващата седмица във вторник трябва да бъде взето решението дали започнат преговори по пакет „Мобилност“.  Ако вотът е положителен, следват т.нар. „триалог“ със Съвета и Комисията. Тези преговори обаче ще започнат след встъпването в длъжност на новия комисар по транспорта.

„Имаме нужда от мандат, с който да можем да преговаряме с нашите опоненти от другата страна, за това част от нашите изисквания да останат, от част да се откажем, така че поне по-големите неща като връщането на камиона, връщането на водача да успеем да го запазим и да пуснем нещо по-малко“, коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

 „Най-крайните, най-радикалните мерки ги предлага Европейският парламент в лицето на германски и френски евродепутати. Ние се надяваме тези текстове да бъдат премахнати тогава, когато се търси компромисно решение на трите органа“, коментира Петър Витанов от групата на социалистите в ЕП.

„Видяхме обединение на всякакви хора, които никога не са гласували досега в тази комисия, срещу това разумно предложение. Ние настоявахме да се върне в Европейската комисия, не в комисията по транспорт. Отхвърли се, това е поредната стъпка, която ние правим в изпълняването на общата си българската стратегия и защита на националния интерес“, заяви Ангел Джамбазки, евродепутат от ЕКР/ ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати