Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Трескава подготовка за Нова година на „Таймс скуеър“

Свят

Трескава подготовка за Нова година на „Таймс скуеър“

Снимка:

Тази година ще се отдаде почит на журналистите

Трескава подготовка тече на „Таймс скуеър“ в Ню Йорк. По традиция около 1 млн. души се събират на площада в американския мегаполис, за да посрещнат Нова година. Точно в 23:59 от небето се спуска и огромна кристална топка.

Кълбото е с диаметър 3,6 метра и тегло 5,4 тона. Традиционно то се изготвя от почти 2700 кристални триъгълника. Всяка година към него се прибавят нови кристали. Тази година те са 192, а темата им е „Дарът на хармонията“. Кристалите така се съчетават помежду си, че създават една перфектна хармония, обясняват създателите им.

Предишни години теми са били дарът на едрината, добротата, чудото, силата на духа и въображението.

Кристалното кълбо започва да се спуска след натискането на специален бутон. Тази година той ще бъде натиснат от известни американски журналисти. Причината е, че тържеството в Ню Йорк е посветено на свободата на журналистите. Поканени на събитието са журналисти от "Ню Йорк Таймс", „Уолстрийт джърнал“ и „Вашингтон пост“, "Таймс", Си Би Ес, Си Ен Ен, Ей Би Си и Фокс нюз. По този начин се отдава и почит на убитите журналисти през годината, сред които и колумнистът на „Вашингтон пост“ Джамал Кашоги.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още