Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тридневен траур в испанския град Мостолес заради убита българка и дъщеря ѝ

Свят

Тридневен траур в испанския град Мостолес заради убита българка и дъщеря ѝ

Тридневен траур в испанския град Мостолес заради убита българка и дъщеря ѝ - Tribune.bg
БГНЕС/ АРХИВ

Тридневен официален траур и преустановяване на всички официални и политически дейности през следващите три дни е обявен в град Мостолес заради убитата в неделя 29-годишна Ирина и нейната дъщеря. Знамената в общината ще бъдат спуснати на половин мачта, съобщи вестник „Елмундо”.

Младата жена, която стана жертва на съпруга си, е възнамерявала да се раздели с него, твърдят хора от нейното обкръжение. Предполага се, че това решение е предизвикало 39-годишния българин Галин да заколи Ирина и дъщеря им Мария.

Жената никога не е давала сигнал срещу партньора си за насилие, но според няколко нейни близки, тя е споделяла, че е имало случаи на агресия от страна на съпруга ѝ. В неделя вечерта мъжът съобщил на няколко свои приятели чрез WhatsApp, че е нападнал съпругата си и ще посегне на живота си. След това няколко от тях отиват в до дома им и когато никой не отваря вратата, решават да се обадят на Националната полиция. Когато пристигат, органите на реда откриват безжизнените тела на жената и момичето с множество прободни рани в областта на шията и гърдите, пише изданието.

Предполагаемият извършител на двойното убийство е работил в автосервиз. Неотдавна е заминал за родината си заради заболелия си баща. Той е отсъствал от Испания около два месеца и се е върнал у дома миналата седмица.

През последните три-четири дни Ирина, която се занимавала с маникюр, била малко дистанцирана и не споделяше съобщения с никого от постоянните си приятели. „Ирина беше много добър човек и не можем да разберем какво се е случило”, казва един от нейните познати.

Миналата седмица жената признава и на друга близка приятелка, че се разделя със съпруга си. За последен път Ирина, Галин и момичето са били видени заедно миналата събота. В нощта на двойното убийство никой от съседите не е чул нищо необичайно в блока, в който семейството е живяло повече от седем години.

Вчера близо сто души запазиха петминутно мълчание в знак на траур във връзка с убийството на майката и детето, като към тях се присъединиха кметицата Ноелия Посе и говорителите на всички партии, представени в общината. Консисторията обявява тридневен официален траур и преустановява всички официални и политически мероприятия, а знамената ще бъдат спуснати на половин мачта.

Правителствената делегация за борба с насилието, основано на пола, разследва тези убийства като възможни престъпления, свързани със сексизъм, и ако това се потвърди, броят на жените, убити от своите настоящи или бивши партньори, ще нарасне на 37 през тази година и на 1167 от 2003 г. насам.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати