Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тридневен траур в Тетово след пожара, жертвите нарастват

Свят

Тридневен траур в Тетово след пожара, жертвите нарастват

Снимка:

Преди 6 месеца експерти предупреждават: Болницата в Тетово не трябва да се пуска!

Тридневен траур от днес до 11 септември беше обявен в Тетово след пожара, избухнал снощи в местната Covid болница, предава МИА.  14 станаха жертвите на пламъците като има опасения, че техния брой  може да надхвърли 30. Огнеборци съобщават за избухнали кислородни бутилки.

Огънят е бил потушен за около 45 минути. Към момента няма официални данни за загинали или пострадали български граждани при пожара, съобщиха от външното ни министерство. 

Експерти са предупредили преди около половин година Covid-отделението в болницата в град Тетово да не се пуска в експлоатация поради груби нарушения при нейното строителство.

Икономическият директор на болницата Артам Етеми тогава предупреждава, че „при изграждането на отделението са извършени грешки и фирмата изпълнител трябва да отстрани всички нередности".

Но, въпреки това на 14 април има приемно-предавателен протокол между фирмата, болницата и министерството на здравеопазването. По неофициална информация компанията извършила строителните дейности е свързана с бивш вицепремиер на РСМ, пише БГНЕС. До утре трябва да приключи съдебномедицинската експертиза, разследването на причините за огъня продължава.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още