Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тропическа буря приближава бреговете на Флорида

Свят

Тропическа буря приближава бреговете на Флорида

Тропическа буря приближава бреговете на Флорида - Tribune.bg
Снимка:

Обявено е извънредно положение

Тропическа буря „Майкъл“ се е насочила към САЩ и се очаква утре да удари щата Флорида.

Ураганът е от 2 степен от общо 5 степени и се очаква да връхлети САЩ с над 140 км/час. Във Флорида е обявено извънредно положение, като се препоръчва на хората да се евакуират или да укрепят домовете си. Властите призовават гражданите да се запасят с храна и вода, медикаменти за спешна помощ, зарядни за мобилните телефони, както и да се осведомят къде са най-близките помещения за подслон.

Очаква се засегнати от бурята да бъдат и щатите Северна и Южна Каролина, както и Джорджия. От българското посолство във Вашингтон препоръчва на всички български граждани, които се намират по пътя на стихията, да спазват стриктно указанията на местните власти.

При необходимост можете да се свържете с посолството на телефони: +1 (202) 387-5770, +1 (202) 387-0174, да поискате съдействие от най-близкото представителство на друга държава-членка на ЕС или да потърсите най-близкия пункт на Червения кръст (https://www.redcross).

За информация можете да следите фейсбук-страницата на посолството – https://www.facebook.com/Bulgarian-Embassy-in-Washington-DC-156060414441918/, както и в Туитър - @EmbassyBGinUSA.

Актуална информация относно стихията можете да намерите на https://www.nhc.noaa.gov/.  


Етикети САЩ, Флорида, МВнР

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още