Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп удря Китай с още по-тежки мита

Свят

Тръмп удря Китай с още по-тежки мита

Снимка:

25-процентни мита върху китайски стоки за 200 млрд. долара

Президентът на САЩ Доналд Тръмп втърдява политиката си спрямо Китай, съобщава Ройтерс. Агенцията се позовава на източници от Белия дом.
Администрацията на президента планира да предложи въвеждане на 25-процентни мита върху вносни китайски стоки за 200 млрд. долара. Възможно е новите мита да бъдат обявени още днес.
На 10 юли администрацията на Тръмп заяви, че ще се стреми към налагане на 10-процентни мита върху хиляди вносни китайски стоки, от хранителни продукти и мебели до химикали, стомана и алуминий.
Според източник на CNBC от американската администрация списъкът със стоки е изготвен така, че да засегне ключови отрасли за китайската икономика. Вътре ще попаднат стоки като месо, зърнени култури, текстил, електроника и автомобилни части.
Американският президент е категоричен, че ще спечели тази търговска война, защото „държал всички козове“. Въвеждането на митата от Вашингтон са част от политиката на протекционизъм на Тръмп, който твърди, че родината му е ощетена и ще запази работните места на американците.  


Етикети Тръмп, Китай, Мита

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив