Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Цвета Караянчева се срещна с българската общност в посолството ни в Москва

Свят

Цвета Караянчева се срещна с българската общност в посолството ни в Москва

Снимка:

От девет години председател на българския парламент не е бил в руската столица

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна със сънародници в посолството на България в Москва. От девет години председател на българския парламент не е бил в руската столица. Караянчева разговаря с български студенти, българи, работещи в големи мултинационални компании и водещи международни банки.

„Отбелязах, че съм щастлива да бъда сред нашите сънародници в руската столица, тъй като от девет години председател на българския парламент не е бил в Москва. След дни ще отбележим 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, а преди няколко месеца в България тържествено беше чествана 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, посочих пред присъстващите.“ Това написа в профила си във Фейсбук председателят на Народното събрание.

Тя допълва, че когато става дума за националните интереси, българският парламент се стреми да заема национално отговорни позиции в интерес на държавата и нейните граждани. „Вие сте нашите посланици в Москва и в Русия, благодарим Ви, че ни представяте достойно както в университетите тук, така и в международните фирми, организации и банки, в които работите, обърнах се към нашите сънародници“, казва на присъстващите на срещата Караянчева.

И още:“Отбелязах, че в страната ни вече съществуват много възможности за инвестиции, работи се по магистралите „Струма“ и „Хемус“, по тунела под Шипка, за да може инвеститорите да стигнат до всички региони на България. Допълних, че е важно да се развива инфраструкторно Северна България, което ще позволи и там да бъдат привлечени инвестиции и да се ускори икономическият растеж както на региона, така на страната ни.“

В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още