Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Туристически кораб се обърна край Будапеща, най-малко 7 загинали

Свят

Туристически кораб се обърна край Будапеща, най-малко 7 загинали

Туристически кораб се обърна край Будапеща, най-малко 7 загинали - Tribune.bg
Снимка:

19 души се издирват в придошлите води на река Дунав

Най-малко 7 южнокорейци са загинали, а 19 са изчезнали при преобръщането на туристически кораб, плаващ по река Дунав край Будапеща. На борда е имало 33-ма пасажери от Южна Корея и двама члена на екипажа. Седем души са били спасени.

На място са били изпратени спасителни екипи и пожарникари. Дунав приижда, има силни течения, а в Будапеща вали силен дъжд, съобщава Ройтерс. Това затруднява спасителната операция.

Провежда се голяма спасителна операция с участието на лодки, водолази и радари по протежение на няколко километра надолу по течението на реката от мястото на инцидента. Тъй като изминаха вече часове от корабокрушението, станало малко след 21.00 ч. местно време, е все по-слабо вероятно да бъдат намерени още оцелели, признаха ръководители на спасителната операция.

Според някои информации корабчето се е сблъскало с друг туристически плавателен съд край сградата на унгарския парламент, след което се е преобърнало в придошлата река в момент, когато унгарската столица е била обхваната от буря с проливни дъждове.

Плавателният съд се казва "Русалка" - 27-метров кораб за речни круизи с две палуби и капацитет от 60 души, съобщи компанията собственик "Панорама дек".

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети