Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Турската полиция претърсва гора за тялото на Кашоги

Свят

Турската полиция претърсва гора за тялото на Кашоги

Турската полиция претърсва гора за тялото на Кашоги - Tribune.bg
Снимка:

Страната е категорична, че журналистът е убит от Саудитска Арабия

Турската полиция претърсва гора за тялото на изчезналия журналист Джамал Кашоги. Претърсва се местност извън Истанбул. БиБиСи съобщава, че по данни на полицията тялото на журналиста може да е в гората или във ферма в близост.

Следователите са локализирали евентуалните места, където може да е скрито тялото на Кашоги, след като са изследвали маршрута на заподозрените за убийството, коментира запознат с разследването пред „Ройтерс“.

Властите са открили и ДНК на журналиста в посолството.

Турция твърди, че има доказателства, че саудитският журналист е убит в посолството на родината си в Истанбул, след като е влязъл там на 2 октомври и от тогава никой не го е виждал. Властите в Турция дори обявиха, че има запис. Същевременно държаният секретар на САЩ Майк Помпейо, който бе на посещение в Турция, заяви, че не е виждал или чувал подобен запис и че не трябва да се правят подобни внушения по толкова сериозен случай.

Саудитска арабия категорично отрича да има каквато и да е връзка с изчезването на Кашоги.

Междувременно саудитският принц Халид бин Фархан ал Сауд , който живее в изгнание в Германия, заяви, че не се съмнява, че Рияд е виновен. Той разказа и ситуация, в която малко преди изчезването на Кашоги са се опитали да заловят и него. От посолството на Саудитска Арабия в Кайро са му съобщили, че го чака чек и той трябва да отиде да си го вземе. Изгнаникът обаче знаел, че това е капан. По думите му не за първи път дисидент от родината му изчезва безследно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още