Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Турски ювелир изработва сребърни и златни маски срещу Covid-19

Свят

Турски ювелир изработва сребърни и златни маски срещу Covid-19

Турски ювелир изработва сребърни и златни маски срещу Covid-19 - Tribune.bg
Снимка:

Във време на пандемия маските се превърнаха в неразделна част от нашето ежедневие. Затова и много дизайнери се насочиха към изработката им. Турски ювелир дори реши да запълва пазарна ниша с нещо малко по-бляскаво - маски от сребро и злато.

Сабри Демирчи Сабри Демирчи

43-годишният Сабри Демирчи работи като опитен ювелир в продължение на повече от три десетилетия в турския мегаполис Истанбул, пише в. "Хюрриет". Когато чува за научни изследвания, които предполагат, че благородните метали са антибактериални, той започва работа върху уникалните маски. Цената им започва от 1500 TL (188,24 $) и може да достигне до 20 000 TL. Когато през юни след първата блокада отново е отворил магазина си в историческия квартал Еминьоню в града, майсторът е започнал работа по направата на калъп за маските.

„Сребърната маска е чиста 999-каратова, през нея спокойно може да се диша. Тя тежи 20 грама, удобна е за потребителя и е на цена 1500 турски лири (188 долара).

25-грамовата златна маска е на цена от 20 000 лири (2500 долара). „Тези маски могат да бъдат закупени от нашия онлайн магазин, виртуални магазини по целия свят и магазини за сребро и злато“, каза той. „Седмичното ни производство на маски е 150-200 броя“, отбеляза той. Маските могат да се почистват с мека кърпа, каза той, добавяйки, че тъй като тя не е за еднократна употреба, след като пандемията приключи, маските могат да бъдат прибрани като сувенир.

Златните маски Златните маски


 

Етикети Турция, маски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети