Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Турция одобри „Спутник V“ за спешна употреба

Свят

Турция одобри „Спутник V“ за спешна употреба

Снимка:

Ваксината „Спутник V“ е одобрена за спешна употреба в Турция, според Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ), пише БГНЕС.

"Регистрацията е извършена като част от разрешение за спешна употреба (EUA). Турция се превърна в 63-тата страна, в която използването на „Спутник V" е одобрено", докладва фондът.

Според Анадолската агенция, турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа е направил съответното изявление, в което се казва, че след резултатите от проучването е издадено разрешение за спешна употреба на „Спутник V“.

На 26 април руският фонд за директни инвестиции и турската фармацевтична компания Viscoran Ilac се договориха да произвеждат ваксината „Спутник V“ в Турция. Производителят вече се е подготвил за локализирането на производството и планира да започне производството в рамките на следващите няколко месеца в няколко предприятия, съобщиха от фонда.

Koджa потвърди подписването на споразумение с Руската федерация за доставка на ваксини и трансфер на технологии за нейното производство.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още