Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Турция с програма за евтин „първи дом“

Свят

Турция с програма за евтин „първи дом“

Турция с програма за евтин първи дом - Tribune.bg
Снимка:

Турция пусна програма за евтин „първи дом“, насочена към хората със средни доходи, съобщава всекидневника Hürriyet. Това е втората стъпка на правителството след пускането в действие на голям проект за социални жилища.

Пред изданието министърът на околната среда, градското развитие и изменението на климата Мурат Курум споделя, че кампанията, която се очаква да прилага различни лихвени проценти въз основа на доходите, е достигнала последния си етап. По думите му вече е подготвен модел, който ще бъде от полза за нуждаещите се, а не за инвеститорите.

„Когато започнахме да търсим социални жилища за нашите граждани с ниски доходи, искахме да направим ново проучване за хората със средни доходи, които не можеха да изпълнят условията“, поясни Курум. Той очаква с кампанията да се подобрят както условията за закупуване на жилища, така и да се увеличи предлагането.

"Нашата основна цел ще бъде да предоставим ползи на гражданите, които купуват своя първи дом. Кампанията няма да бъде комерсиален инструмент, а ще предложи решение на нуждата от жилище“, категоричен е Курум.

Проектът за държавни социални жилища, който е в ход, има за цел да създаде 250 000 къщи, 1 милион парцела и 10 000 работни места за граждани с ниски доходи на първия етап.

„Установени са бенефициентите на почти 100 000 жилищни сгради, а за 25 000 къщи са проведени търгове“, уточни министърът.

Проектът е предизвикал огромен интерес, вече са получени над 5 милиона заявления за 250 000 жилища и че новите собственици се определят чрез лотария.

 

 

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети