Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Турция забрани пушенето навън като мярка срещу COVID-19

Свят

Турция забрани пушенето навън като мярка срещу COVID-19

Снимка:

Турция обяви забрана за пушене на открито във всички провинции в опит да спре нарастващите случаи на коронавирус, съобщи в. „Сабах“.

Според вътрешното министерство пушенето ще бъде забранено на повечето места на открито, включително претъпкани улици, спирки и градски площади.

Ходът дойде часове след като офисите на губернаторите на Истанбул и Измир обявиха отделно забраната за тютюнопушене за съответните градове, като вътрешното министерство разшири забраната в цялата страна.

Министерството също така помоли губернаторите да наблюдават огнището в техните провинции и да въведат полицейски час за възрастни граждани, най-рисковата група, атакувана от COVID-19.

Нарастващият брой инфекции в Турция принуждава властите да възстановят определени ограничения.

Във вторник провинциите Истанбул и Анкара обявиха вечерен час за граждани на възраст 65 и повече години, като им позволиха да излизат навън от 10 до 16 часа.

Министерството на здравеопазването съобщи в сряда, че Турция е регистрирала 2693 нови пациенти с COVID-19 и 86 смъртни случая.

Според данните в сряда общият брой на пациентите с COVID-19 от началото на пандемията в страната надхвърля прага от 400 000, докато общият брой на загиналите от COVID-19 нарасна до 11 145.

Междувременно общият брой на възстановяванията се увеличи до 344 613, като допълнителни 2112 пациенти бяха тествани отрицателно за COVID-19 предишния ден.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още