Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Турция задържа двама руски журналисти, нямали акредитации

Свят

Турция задържа двама руски журналисти, нямали акредитации

Снимка:

Двамата руски журналисти от НТВ, които бяха арестувани днес в Турция не са имали акредитации и са снимали сграда, за която са нямали разрешение. Това съобщиха от турското външно министерство, цитирани в Спутник. 

По-рано ТАСС предаде, че двамата са задържани недалеч от сградата, в която се намира компанията "Байкар Савунма", специализирана в производството на турски безпилотни бойни апарати. "Байкар Савунма" произвежда и безпилотния боен апарат Байрактар ТВ2, който е на въоръжение в турската армия, отбелязва агенцията.

НТВ съобщиха, че репортерите Алексей Петрушенко и оператора Иван Малюшкин са били арестувани и се е загубил контактът с тях. За случая са били информирани руското външно министерство и руското Генерално Консулство в Турция.   


Коментари (3)

кесо Сигур са ходили да снимат "катедрали" в Турция като други двама такива "любознателни" таварищи в гр. Солзбъри в Англия преди няколко години. Руските шпиони от ГРУ са много любознателни "момчета".
04.12.2020 17:55 / Отговор
коментар Москва се занимава единствено само с шпиониране от десетилетия назад!Това им е като поминък!
06.12.2020 08:14
До коментар: Много силно подценявата Масква! Към шпионажа прибавяме войни. Кървави. Със загинали десетки хиляди цивилни. Неизброими са, но да споменем от последно време: в Украина, В Сирия, в Грузия, в Чечня. Към шпионажа и агресивните войни да прибавим хибридните - намеса в работите на европейските страни с тролове, фейкови сайтове, рублево финансирани медии и партии. Гадно, нали? Но най-гадно е лъжата и лицемерието - Всичко: шпионажът, краденето, убийствата, незачитането на всякакви закони ... било в името на мира !?
07.12.2020 16:55

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още