Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Учени: Великобритания пред катастрофа, ако не се вземат по-строги мерки

Свят

Учени: Великобритания пред катастрофа, ако не се вземат по-строги мерки

Снимка:

Страната отбеляза рекорд от над 53 хиляди случая на коронавирус

Необходими са по-решителни действия от страна на правителството във Великобритания за справяне с разпространението на Covid и предотвратяване на катастрофа през новата 2021. Това каза проф. Андрю Хейуърд, който е съветник на кабинета.   

Болниците в Англия и Уелс лекуват повече пациенти с Covid, отколкото в пика на първата вълна през април, отбелязва Би Би Си.

Ръководителят на Министерството на здравеопазването Мат Ханкок заяви в туит, че системата е изправена пред "безпрецедентен натиск" .

Днес случаите във Великобритания са 53 хиляди 135, с което страната поставя нов рекорд. Жертвите на заразата са 414.

Нарастващият натиск поставя и болниците на колене.  

"В болниците свършва кислородът. Интензивните отделения търсят доброволци за помощ на пациентите", написа в Туитър Саманта Бат-Родън, реаниматор на Националната здравна служба и председател на Асоциацията на лекарите.

През декември се появи информация за нова мутация на коронавируса SARS-CoV-2. Тя бе открита във Великобритания. Според експертите новият щам на вируса е 70% по-заразен от обичайния, но няма сериозни доказателства, че е по-опасен по отношение на смъртността.  


Коментари (3)

кесо Да командироваме във Великобритания нашите "големи познавачи" на тая "измишльотина" ковид-19 да обяснят на англичаните и най-вече на английските лекари, че няма никаква епидемия, че всичко е само илюзия иза да печелят едни алчни капиталистически акули. Сигур англичаните много шъ им са зарадват, а лекарите току виж ги поканили на "купон" в техните ковид-отделения да празнуват "развенчаването" на "мита" за пандемията.
29.12.2020 21:09 / Отговор
читател много хора ще пострадат, щом все още има мислители като този "кесо" Жалко!!!!
29.12.2020 21:28 / Отговор
мда Във Великобритания 53 хиляди заразени за ден и 400 починали, в България 1400 заразени и 154 починали. Корупцията убива, както и отказа от реформи от страна на мутрата Борисов. България вече е на челните места по най-голяма смъртност от КОВИД-19, като същевременно се правят и най-малко тестове. Цинизъм до дупка, в името да се манипулира обществото, че Пунта Мара върши нещо.
30.12.2020 01:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още